Nezáviďme úspech, pracujme na svojom

Zrazu sme sa všetci stali akoby konkurentmi, ale namiesto toho, aby nás to posúvalo vpred a pozitívne motivovalo náš úspech, začali sme viac pracovať so závisťou. Tipy ako vyjsť z tohto začarovaného kruhu si prečítajte v článku.

Nezáviďme úspech, pracujme na svojom

V poslednom čase, a dovolím si tvrdiť, že to nastalo aj s nástupom sociálnych sietí, sme sa začali viac zaoberať ľuďmi okolo ako nami samotnými. Nemáme čas venovať sa svojmu osobnému rozvoju, pretože priveľmi sledujeme, čo majú ostatní, čomu sa venujú, aký „úspech“ dosiahli, kde zase boli na dovolenke, aký benefit v práci dostali, čo robili cez víkend…

 

Zrazu sme sa všetci stali akoby konkurentmi, ale namiesto toho, aby nás to posúvalo vpred a pozitívne motivovalo náš úspech, začali sme viac pracovať so závisťou.

 

Milton Hersey založil svoj úspech na poučení sa z vlastných chýb, ale pomáhala mu pritom aj jeho schopnosť oceniť úspech ostatných. V rovnakom meste založil H. B. Reese inú firmu na výrobu sladkostí. Ešte keď pracoval v Hersheyho čokoládovni, využil Reese získané znalosti a vymyslel vlastné bonbóny. Po niekoľkých rokoch začal Reese vyrábať orieškové košíčky s čokoládovou polevou a Hersheyho továreň mu dodávala mliečnu čokoládu. Hersey sa mohol na Reesa pozerať ako na konkurenta, ktorý jeho čokoládovni berie zákazníkov. On však naopak jeho podnikanie podporil. Aj napriek tomu, že obaja predávali sladkosti v jednej komunite, mali stále dobré vzťahy. Po ich smrti sa Hershyho čokoládovňa s Reesovou firmou zlúčili a Reesove orieškové košíčky patria dodnes medzi najobľúbenejšie výrobky značky Hershey. Tento príbeh mohol samozrejme skončiť úplne inak. Keby nespolupracovali, mohla vzájomná konkurencia oba ich podniky dokonca zničiť. Namiesto toho zostali počas celej svojej kariéry priateľmi a spolupracovníkmi.

 

Ako sa teda dostať z tohto začarovaného kruhu?

Pár tipov som čerpala opäť u Amy Morinovej v jej knihe 13 vecí, ktoré psychicky silní ľudia nerobia:

  • Vyhýbajte sa porovnávaniu seba s ostatnými. Porovnávanie sa s ostatnými je ako keby ste porovnávali jablká s hruškami. Vy máte vlastný súbor jedinečného nadania, schopností a životných skúseností, preto porovnávanie s niekým iným nie je presný spôsob ako merať svoju cenu. Namiesto toho porovnávajte, aký ste boli predtým a merajte, ako rastie vaša osobnosť.
  • Naučte sa vnímať svoje stereotypy. Snažte sa ľudí spoznávať, nie ich automaticky súdiť podľa stereotypov. Zakážte si domnievať sa, že ten, kto získal majetok, slávu alebo čokoľvek iné, čo by ste mu mohli závidieť, je nejakým spôsobom zlý.
  • Prestaňte zdôrazňovať svoje slabosti. Keď sa sústredíte len na to, čo nemáte alebo neviete, môžete si vytvoriť nenávisť k ľuďom, ktorí to majú alebo vedia. Sústreďte sa na svoje sily, schopnosti, umenie.
  • Prestaňte nadsadzovať schopnosť ostatných. Negativita často vzniká z preháňania dokonalosti ostatných a sústredenia sa na to, čo všetko majú. Uvedomte si, že každý človek má taktiež svoje slabiny, neistoty a problémy – dokonca aj tí úspešní.
  • Nezhadzujte úspechy ostatných. Bagatelizovať úspech niekoho iného môže iba vyvolávať negatívne pocityVyhýbajte sa vetám ako „To jeho povýšenie nie je nič zvláštne. A dali mu to iba preto, že sa priatelí so šéfom.“
  • Prestaňte určovať, čo je a nie je fér. Nezaoberajte sa vecami, ktoré nie sú fér. Je to tak, niektorí ľudia vo svojej snahe o úspech bohužiaľ podvádzajú. A iní zase uspeli len vďaka náhode. Čím viac času ale venujeme úvahám o tom, kto je „zaslúžene“ úspešný a kto nie, tým menej času vám zostane na niečo produktívne.

Viac ako na úspechy ostatných, ktoré sú často najmä na sociálnych sieťach vytvárané umelo, je potrebné sa sústrediť na svoje silné oblasti, potenciál a talent. Skúste si doma v pokoji sadnúť a premyslite si tri až päť oblastí, ktoré považujete za svoje silné stránky. Ak si s tým neviete rady, pomôcť vám môže aj skúsený kouč, s ktorým môžete ďalej pracovať na vlastnom sebaspoznávaní a rozvoji svojho potenciálu.

0x 0x